Tuesday, February 15, 2011

Ethiopian sambussa

Sambussa on pasteijan kaltainen täytetty suolainen leivonnainen, joka paistetaan rasvassa. 



SAMBUSSA  ሳምቡሳ


Täyte:
jauheliha (myös lammas tai kasvis käy)
sipulia
korianteria, minttua
inkivääri
valkosipuli
cayannepippuri
kaneli
suola
kurkuma
vettä
Pilko sipulit ja tuore korianteri ja minttu. Paista pannulla lihan kanssa. Lisää mausteet. HUOM! Lihan tulee olla tulista!! Lisää lopuksi vettä ja anna hautua. 

Taikina: (voitaikina)
225g voita
4,5 dl jauhoja
1 dl vettä
1 muna
suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Anna jäähtyä jääkaapissa. Kaulitse taikina levyksi ja leikkaa kolmion muotoisia paloja. Pane teelusikallinen täytettä kolmion keskelle. Taittele reunat kiinni: taita yläkulma alareunan keskelle. Taita reunat sambussan päälle ja painele hyvin kiinni. Sambussat uppopaistetaan rasvassa kunnes ovat kullertavia.


No comments:

Post a Comment