Sunday, May 8, 2011

Sambussa no. 2



SAMBUSSA  ሳምቡሳ
Taikina / Dough:
500g jauhoja (flour)
1 tl suolaa (salt)
2,5 dl juoksevaa margariinia (margarine)
1 muna (egg)
1 tl etikkaa (vinegar)
5 rkl vettä (water)
öljyä paistamiseen (oil for cooking)


1. Sekoita ainekset keskenään. 
2. Kaulitse taikina levyksi ja leikkaa kolmion muotoisia paloja. 


Tämä taikinan ohje on aluperäisin Etiopiasta, aiemmassa taikinassa käytin voitaikinan ohjetta. Tämä taikina on kuitenkin huomattavasti paljon paremman makuista! Haastetta toi se, että kolmioiden reunat eivät pysyneet kiinni yhtä hyvin kuin voitaikinassa. Kokeilemisen arvoista!!!


(mix the ingredients thoroughly, roll out the dough and cut into triangles)


Täyte / Filling:
3 punasipulia (red onions)
400 g jauhelihaa (ground meat)
1/2 tl inkivääriä (ginger)
1/2 tl kurkumaa (turmeric)
1/2 tl valkosipulia (garlic)
1/2 tl cayenne pippuria (cayenne pepper)
1 tl suolaa (salt)
1/2 tl kanelia (cinnamon)
pilkottua korianteria (coriander)
pilkottua minttua (mint)
2 dl vettä (water)


1. Paista sipulit. Lisää mausteet ja vesi.
2. Paista liha hiljalleen, kunnes vesi on haihtunut.
3. Anna jäähtyä.


4. Pane teelusikallinen täytettä kolmion keskelle. 
5. Taittele reunat kiinni: taita yläkulma alareunan keskelle. Taita reunat sambussan päälle ja painele hyvin kiinni. 
6. Sambussat uppopaistetaan rasvassa kunnes ovat kullertavia.

(cook all the ingredients in a pan, let water simmer away, let the filling cool, fill the sambussas and close them, fry them in oil until they are golden brown.)

No comments:

Post a Comment