Saturday, September 17, 2011


Tupaantuliaisten tarjoamisia


Mansikkabooli

0,5 litraa vodkaa
0,5 litraa mansikkalikööriä
2 litraa spriteä
mansikoita
carambolaa viipaleina




Hedelmächarlotta


8 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tlk säilykepersikoita
1 tlk säilykeaprikoosia
200g maitorahkaa


1. Tee kääretorttu. Levitä täytteeksi 200g appelsiinituorejuustoa.
2. Vuoraa kulho kääretorttuviipaleilla.
3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit ja maitorahka.
5. Soseuta persikat ja aprikoosit. Lisää täytteeseen.
6. Liuota liivatelehdet tilkassa kiehuvaa vettä ja lisää täytteeseen.
7. Kaada taikina kulhoon. Vuoraa pohja kääretorttuviipaleilla.
8. Anna hyytyä seuraavaan päivään.


Pikkusuolaiset hyrrät


500g lehtitaikinaa
300g kinkkua/tonnikalaa
2-3 punaista paprikaa
200g chili-paprikatuorejuustoa
1 prk tomaattipyrettä
oreganoa
juustoraastetta


1. Yhdistä lehtitaikinalevyt yhdeksi isoksi levyksi.
2. Levitä tomaattipyre ja tuorejuusto pohjan päälle.
3. Levitä kinkku/tonnikala ja pilkottu paprika levyn päälle.
4. Lisää mausteet.
5. Sirottele päälle juustoraastetta.
6. Rullaa levy tiukalle rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
7. Leikka rullasta ohuita viipaleita ja asettele pellille. Voitele munalla.
8. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.


Cocktailpiirakat ja munavoi


Paista valmiita cocktailpiirakoita uunissa.
Valmista munavoi:
4 keitettyä munaa (12min)
100g voita
1 tlk raejuustoa

No comments:

Post a Comment