Thursday, November 17, 2011

Isänpäivän konjakkikonvehdit / Cognac chocolate for Father's day



KONJAKKI-SUKLAAKONVEHDIT


200g maitosuklaata


Täyte:
120 g tummaa suklaata
80 g kuohukermaa
20 g hunajaa
20 g suolatonta voita
4 rkl konjakkia


1. Temperoi 200g maitosuklaa: sulata suklaa kunnes sen lämpötila on 45 astetta. Kaada 2/3 suklaasta lasiselle leikkuulaudalle. Levitä suklaata, kunnes se jäähtyy 27 asteiseksi. Kaada suklaa takaisin lopun suklaan joukkoon ja sekoita. Lämpötilan tulisi olla 31-32 astetta.
2. Kaada silikonimuotti täyteen temperoitua suklaata. Valuta ylimääräinen suklaa pois. Kuoren tulisi olla mahdollisimman ohut. Puhdista muotin pinta suklaasta esim. nuolijalla. Anna kuoren jähmettyä.
3. Ylijääneen temperoidun suklaan lämpötilan tulee pysyä 31-32 –asteessa, joten laita suklaa-astia lämpimällä vedellä täytetyn astian päälle.


4. Valmista täyte: Kiehauta kuohukerma ja hunaja kattilassa. Rouhi suklaa kulhoon. Kaada kiehautettu kerma-hunaja seos suklaan päälle. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi ja konjakki. Anna jäähtyä.
5. Laita täyte pursotinpussiin ja täytä konvehdit. Muotti tulee täyttää muutamaa milliä vaille täyteen. Anna täytteen jähmettyä.


6. Vala pohja: Kaada temperoitua suklaata muotin päälle. Vedä ylimääräinen suklaa pois nuolijalla. Laita muotti jääkaappiin.
7. Kumoa muotti pöydälle. Sulata valkosuklaata ja laita se pursotinpussiin. Koristele konvehdit.

No comments:

Post a Comment