Friday, November 25, 2011

Täytetty leipäkäärö / Filled bread



TÄYTETTY LEIPÄKÄÄRÖ

Taikina: (dough):
5 dl vettä (water)
50 g hiivaa (yeast)
2 rkl siirappia (syrup)
1 tl suolaa (salt)
3 dl grahamjauhoja (Graham flour)
2 dl kaurahiutaleita (oat bran)
n. 6 dl vehnäjauhoja (flour)
0,5 dl öljyä (oil)

Täyte: (Filling):
1 dl dijoninsinappia (dijon mustard)
250 g kinkkuviipaleita (sliced ham)
250 g juustoviipaleita (sliced cheese)

Pinnalle: (Topping):
muna (egg)

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi, suola, grahamjauhot ja kaurahiutaleet.
2. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää öljy.
3. Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
4. Jaa taikina kahtia. Kauli puolet taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteistä.
5. Kääri levy rullalle ja nosta pellille. 
6. Tee samoin toiselle taikinapuolikkaalle.
7. Voitele leivät munalla.
8. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. 


(Mix the dough and let it rise. Divide the dough into two pieces and roll each piece into a thin rectangle. Spread the filling in the rectangles. Roll the rectangles like a Swiss roll. Grease the bread with egg and bake in 200 degrees Celsius for 20-25 minutes.)

No comments:

Post a Comment