Tuesday, December 6, 2011

Glögikakku


GLÖGIKAKKU

Pohja:
200g piparkakkuja
100g voita
Täyte: 
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl flora vipsiä
2 rkl sokeria
2 munaa
1 rkl piparkakkumaustetta
75g valkosuklaata sulatettuna
5 liivatelehteä
1dl glögitiivistettä
Kiille:
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

1. Murskaa piparkakut. Sekoita sulanut voi piparkakkujen joukkoon.
2. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada piparivoiseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. 
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
4. vaahdota muna ja sokeri. Lisää munasokeri-seokseen tuorejuusto ja piparkakkumauste.
5. Kuumenna glögitiiviste kattilassa ja lisää vedestä puristetut liivatteet sekaan. Sekoita hyvin, kunnes liivatteet on liuenneet. Anna jäähtyä.
5. Vaahdota flora vispi. 
6. Lisää flora vispi muna-sokeri-tuorejuusto-seokseen.
7. Lisää sulanut suklaa.
8. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. 
9. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 
10. Valmista kiille: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa glögitiiviste ja vesi. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet ja sekoita kunnes liivatteet ovat liuenneet. Anna jäähtyä hyvin. Kaada kiille kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
11. Koristele kakku esim. valkosuklaalla tai piparkakuilla.


No comments:

Post a Comment