Saturday, December 10, 2011

Suklaa-appelsiinivaahtokakku / Chocolate-orangecake



SUKLAA-APPELSIINIVAAHTOKAKKU


Pohja:
175g voita (butter)
175g sokeria (sugar)
4 munaa (eggs)
1rkl kaakaojauhetta (cacao powder)
200g jauhoja (flour)
2tl leivinjauhetta (baking powder)
50g tummaa suklaa sulatettuna (melted dark chocolate)


Appelsiinivaahto:
2 munan keltuaista (egg yolks)
2 munan valkuaista (egg whites)
50g sokeria (sugar)
200g appelsiinituorejuustoa (orange cream cheese)
4 liivatelehteä (gelatine)
3rkl vettä (water)
3dl kuohukermaa (whipping cream)


Koristelu:
mandariini/appelsiiniviipaleita (mandarin or orange slices)
kermavaahtoa (whipped cream)


1. Voitele irtopohjavuoka (20cm) rasvalla ja peitä pohja leivinpaperilla
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten kunnolla.
3. Siivilöi joukkoon kaakao, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.
4. Sekoita sula suklaa joukkoon.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. 
6. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Leikkaa kakku kahtia.
7. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
8. Vatkaa keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto
9. Vaahdota kerma kovaksi. Ota hiukan vaahtoa talteen koristelua varten.
10. Sekoita loput kermavaahdosta muna-sokeri-tuorejuustovaahtoon.
11. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja sekoita joukkoon.
12. Sekoita liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää täytteeseen ohuena naruna koko ajan sekoittaen. 
13. Laita kakun toinen kerros irtopohjavuokaan. Kaada täyte päälle. Aseta päällimmäiseksi kakun toinen kerros.
14. Anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään. Koristele.

No comments:

Post a Comment