Sunday, April 22, 2012

Suklaakakku



SUKLAAKAKKU


6dl vehnäjauhoja
2,5dl kaakaojauhetta
2,25tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1,5tl suolaa
3dl sokeria
2dl fariinisokeria
225g voita
2 munaa
5,5dl piimää
1,5tl vanillaa
200g suklaata sulatettuna

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Lisää huoneenlämpöinen voi kuivien ainesten joukkoon.  Sekoita.
3. Lisää munat ja vanilla piimään.
4. Kaada neste kuivien ainesten joukkoon ja sekoita hyvin.
5. Vatkaa taikinaa noin 3 minuuttia.
6. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
8.  Paista 175 asteessa noin tunnin. 

Täyte:
200g voita
100g tuorejuustoa
400g tummaa suklaata sulatettuna
n. 5-6 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
vanillaa

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto.
2. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita.
3. Lisää tomusokeri ja sekoita.
4.  Lisää kaakaojauhe ja ripaus suolaa ja sekoita.
5. Lisää vanillaa ja loput tomusokeri.
6. Levitä täytettä kakun kerrosten väliin sekä kakun päälle.

Sunday, April 8, 2012

Pizzapiirakka


Pizzapiirakka

3 dl maitoa
0,5 pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1,5 dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150g kinkkua
100g tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattutomaatti)
70g ananaspaloja
juustoraastetta
oreganoa
1 muna

1. Luiota hiiva maitoon.
2. Lisää suola, öljy, siirappi ja kauraleseet. Sekoita hyvin.
3. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota puoli tuntia lämpimässä vedottomassa tilassa.
4. Kauli taikina ympyrän muotoiseksi levyksi.
5. Levitä tuorejuusto pohjan päälle. 
6. Ripottele viipaloitu kinkku ja ananaspalat pohjan päälle.
7. Mausta oreganolla ja lisää juustoraaste.
8. Taita pohjan reunat täytteen päälle parin sentin matkalta.
9. Voitele reunat munalla.
10. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Suklaabrowniet / Chocolatebrownies



Suklaabrowniet


200g tummaa suklaata
250g voita
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl ruokosokeria
1/2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl suolapähkinöitä


Kastike:
Keitettyä kondensoitua maitoa


1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Sekoita kaakaojauhe, ruokosokeri ja leivinjauhe keskenään.
3. Lisää suklaa-voisula ja munat. Sekoita hyvin. 
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
5. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.
6. Paista 175 asteessa noin tunnin.

Macarons



Macaron-leivokset 

110g munanvalkuaista
100g mantelijauhetta
200g tomusokeria
2 rkl sokeria


Täyte:
Limecurd-tahnaa


1. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri astiaan kulhoon.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vaahto kiiltäväksi marengiksi.
3. Värjää valkuaisvaahto haluamallasi elintarvikevärillä.
4. Yhdistä mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon.
5. Sekoita tasaiseksi taikinaksi kumilastalla nostellen. 
6. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pieniä ympyröitä (halkaisija noin 3cm).
7. Taputtele pellin pohjaa kevyesti kämmenellä, jotta ilmakuplat hajoaisivat.
8. Anna macaronien levätä pellillä noin 60 minuuttia.
9. Paista 150 asteessa 12-15 minuuttia.
10. Anna macaronien jäähtyä kunnolla pellillä ennen irroittamista. 
11. Levitä täyte macaron-kuoren pinnalle ja kokoa leivos painamalla kaksi kuorta yhteen. 
12. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.